tirsdag 19. oktober 2010

Ny massiv aksjon for å redde Aker sykehus


FAGBLADET I dag fikk helsemyndighetene på ny et bevis for den massive motstanden blant Oslos befolkningen mot å legge ned Aker sykehus.

Et nettverk av frivillige aktivister har trålet fire bydeler i Groruddalen, og resultatet er at 724 lag, foreninger, borettslag og firmaer har skrevet under på et protestskriv mot å legge ned det utsatte sykehuset i Oslo.

Til sammen representerer underskriftene mange titalls tusen mennesker, og helseministeren fikk overlevert den lange listen utenfor Helse- og omsorgsdepartementet i dag.

Lytt til folket
– Alle vi spør vil skrive under mot nedleggelse av Aker sykehus. At politikerne ikke har grepet inn, er uforståelig for de fleste. Nå må de lytte til folkets røst. Aldri har så mange stilt opp for en offentlig institusjon, sa aksjonsleder Maren Rismyhr i Aker sykehus' venner.
– Nå har vi limt alt sammen på en rull med gråpapir. Ta det som en advarsel om uttrykket «å få avskjed på grått papir». Vår tillit til politikerne som sitter og ser på at helsebyråkratene legger ned det velfungerende sykehuset vårt, er i ferd med å bli tynnslitt, sa hun til statssekretær Robin Martin Kåss.

Også tidligere har aksjonsgruppa samlet inn underskrifter mot å nedlegge sykehuset. I februar ble en liste med 40.000 navn levert til helsemyndighetene.

Lar oss ikke bløffe
I august sa helseministeren at hun ville sikre en såkalt samhandlingsarena på Aker, men etter det er lite skjedd.
– En samhandlingsarena virker foreløpig som et luftslott. Imens er Aker sykehus i ferd med å bli nedlagt. Vi nøler ikke med å kalle det for en forvaltningsmessig skandale, sa Torstein Winger som er leder i Aker sykehus' venner og bydelspolitiker for Arbeiderpartiet i Bjerke bydel.
– Vi blir forsøkt forført med glansede powerpoint-presentasjoner, men vi lar oss ikke bløffe av fagre ord og pene bilder. En nedleggelse av Aker kommer til å få alvorlige konsekvenser for befolkningen i Oslo, sa han.

Støtte fra Fagforbundet Aker
Fagforbundet Aker støtter dagens markering fullt ut.
– Det er snart umulig å nedlegge Aker, både fordi kapasiteten på Ahus er for dårlig, og fordi befolkningen i hovedstaden vokser med mellom 10.000 og 20.000 mennesker i året. Da vil vi snart trenge alle de sykehusene vi har i dag, og flere til, sier Are Saastad som er leder i Fagforbundet Aker.

• Les saken i Fagbladet ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar