torsdag 21. oktober 2010

Underskriftsaksjon for å beholde Are Saastad på Aker


FAGBLADET Både Fagforbundets medlemmer og andre slår ring rundt Are Saastad og starter en underskriftsaksjon for å beholde ham som tillitsvalgt på Aker sykehus.

Som leder av Fagforbundet Aker, har Are Saastad vært en av de mest synlige frontpersonene i kampen mot å legge ned Aker som lokalsykehus for Oslo. Han har vært en av de hardeste kritikerne av ledelsen ved Oslo universitetssykehus (OUS) som i februar vedtok å legge ned driften på Aker og overføre pasienter fra Groruddalen og Follo til Ahus i Akershus.

Nå har han fått brev om at han er en av de ansatte som skal overføres fra Aker til Ahus fra 1. januar neste år. Det betyr at han om kort tid ikke lenger kan fortsette i den posisjonen som tillitsvalgt som han er valgt til i dag.

Aksjon fra ansatte
– Dette vil vi ikke finne oss i! Are Saastad har gjort en kjempejobb som tillitsvalgt, ikke bare for Fagforbundets medlemmer, men også for andre ansatte, pasienter og pårørende. Ledelsen ved Oslo universitetssykehus skal ikke få lov til å kneble en brysom tillitsvalgt uten å møte kraftig motstand, sier Ellen Vilhelmsen som er tillitsvalgt ved sentralbordet på Aker.

Hun forteller at det planlegges en underskriftsaksjon for å beholde Are Saastad som tillitsvalgt på Aker, og hun er overbevist om at den underskriftslisten kommer til å bli lang.
– Ved siden av egne medlemmer, har jeg også snakket med medlemmer fra andre organisasjoner og med uorganiserte, Alle sier at de gjerne blir med på en aksjon for å beholde Are, forteller Vilhelmsen.


Legger lokk på kritikk
Hun sier overføringen av Saastad føyer seg inn i et mønster der sykehusledelsen forsøker å legge lokk på kritikk.
– Når jeg forsøker å lese nyheten «Seks meter støtte til Aker» på en nettavis mens jeg er på jobb, er det umulig å komme inn på nettopp denne siden. I stedet kommer det en melding om at den inneholder materiale som ikke er i henhold til IKT-instruksen eller kan ha ondsinnede koder som kan skade vårt datasystem. I tillegg står det: «Enkelte sider er sperret spesielt etter ønske fra ledelsen i OUS».

– Fagbevegelsen har i mange tiår kjempet for innsyn, bedriftsdemokrati og medbestemmelse. Nå er det viktig å stå på for Are, slik at det han og mange andre fagforeningsledere har bygget opp ikke begynner å falle sammen, sier Vilhelmsen.

• Les resten av saken i Fagbladet ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar