torsdag 14. oktober 2010

Vil ha egen sjef for Kongsberg sykehus


LAAGENDALSPOSTEN Pensjonistene etterlyser tydelig ledelse på sykehuset.

Kongsberg Pensjonistforening hadde innkalt til møte om sykehusets fremtid onsdag. Dr. Gernot Ernst ved Kongsberg sykehus og stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen (Sp) var foredragsholdere. Dr. Halfdan Aass, klinikksjef for kirurgi i Vestre Viken, stilte også opp i debatten.

Et tema som kom til å stå sentralt var behovet for en tydelig ledelse ved Kongsberg sykehus. Ikke siden staten overtok sykehusene i 2002, har Kongsberg hatt sykehussjef.

Halfdan Aass sa at helseforetaket nå vil forsøke en ordning med «stedlige koordinatorer» ved de fire sykehusene i Vestre Viken.

Lundteigen ba forsamlingen smake på begrepet. Etter hans mening er det en selvfølge at sykehusene skal ha hver sin leder.

Dr. Gernot Ernst mener at ledelse alene ikke vil løse problemene. Det må strukturendringer til dersom lokalsykehusene skal fylle sin viktige rolle.

En fullsatt sal med rundt 75 tilstedeværende, på Røde Kors-huset, applauderte da leder i pensjonistforeningen Thorbjørn Hagen sa at pensjonistene i Kongsberg krever stedlig sykehusledelse.

• Les saken i Laagendalsposten ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar