torsdag 30. juli 2009

–Vi har et fantastisk sykehus på Notodden


TELEN Marit Ryen Skullerud frykter sentralisering og at sykehuset på Notodden kan bli et distriktsmedisinsk senter. – Det må ikke få skje.

Som pasient har hun til fulle sett hvor stor forskjell det er å ligge på et stort sykehus i forhold til å ligge på lokalsykehuset. Kvaliteten på opplevelsen av det å være pasient på Notodden kan ikke sammenliknes med et storsykehus.

Mangelfull omsorg
– Det er så himmelvid forskjell mellom Ullevål universitetssykehus og det sykehuset vi har på Notodden at vi som pasienter virkelig må si ifra. Vi må som pasienter ta vår del av sykehuskampen. Det er tross alt pasientene det handler om. Jeg opplevde på det store sykehuset i Oslo at ingen hadde tid til meg, standarden var elendig og maten ikke god. Slike faktorer er viktig når en er syk etter en operasjon og forsøker å komme til hektene, sier Marit Ryen Skullerud, som ikke vil bli opplevd som ei som klager og syter. Hele hennes poeng er fokus på forskjellen mellom et storsykehus og et lokalsykehus.

Ved to anledninger har hun hatt et dårlig møte med Oslo-sykehuset. Hun understreker at det ikke handler om den medisinske behandlingen i form av operasjoner i 2006 og 2008, men om omsorgen, pleien og respekten. En utslitt syntetisk, sykehuspysj med en knapp og en morgenkåpe som var så slitt at man kunne se igjennom de. Det gjorde henne ikke friskere.

De gir omsorg
– Jeg følte meg som en pakke da jeg lå i Oslo. De bare løp og var ikke til stede for meg. En infeksjon fikk utvikle seg i hånda der kanylen satt uten at det ble gjort noe. Jeg trodde jo det skulle være slik. Da jeg kom til Notodden hadde pleierne tid til meg, de brøy seg og lurte virkelig på hvordan jeg hadde det. De ga virkelig omsorg. Slike kvaliteter skal vi legge vekt på. Det har stor betydning for enkeltmennesket og jeg er sikker på også at det har betydning i forhold til det å bli frisk.

• Les saken i Telen ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar