onsdag 31. juli 2013

ALTAPOSTEN 31. JULI 2013

– Føderapporten er et bestillingsverkTrine Noodt (V) mener Helse Nord har bestemt seg for konklusjonen på forhånd.


Altaposten omtalte mandag den nye rapporten, som konkluderer med at fødetilbudet i Alta er svært bra. Trine Noodt er ikke imponert over arbeidet.
– Fødetilbudet er bra i Alta, men det gjelder for de kvinnene som faktisk får føde i Alta. Det var i 2012 bare 36 prosent. 175 kvinner måtte fortsatt til Hammerfest, sier Noodt.
– Bestemt på forhånd
Hun mener rapporten som er laget av SKDE er laget kun for å passe inn i konklusjonen Helse Nord ønsker seg, i og med at helseforetaket allerede har bestemt seg for å bygge nytt sykehus i Hammerfest.
  – Det er rett og slett et bestillingsverk. Helse Nord har bestemt seg for hvordan de vil ha det, og lager en rapport som passer inn i det bildet, sier Noodt.
Hun peker også på at færre og færre vil få føde på fødestue, ettersom kravene skjerpes.
– Frem til 2007 var det nærmere 50 prosent, mens snittet fra 2007 ligger på litt over 30 prosent. Dette tallet vil bare gå ned, så flere og flere må over Sennalandet. De siste årene har over 170 kvinner måtte dra til Hammerfest for å føde hvert eneste år.
196 måtte til Hammerfest
– I 2011 måtte hele 196 ta turen til Hammerfest. Dermed blir det veldig misvisende av Helse Nord å ta med «fødestuekandidater». Det betyr ingenting, sier Venstre-politikeren, som nylig fikk med seg partiledelsen på kravet om sykehus til Alta.
– I tillegg måler ikke analysen noe om usikkerheten og frykten til de to tredjedeler som faktisk må til Hammerfest. Den sier ingenting om hvordan det føles for dem. De kommer også med en uforpliktende konklusjon, og en formulering om at det er «rimelig med fødeavdeling i Tromsø og Hammerfest», noe jeg tror er for å komme oppdragsgiver i møte, sier en provosert Noodt, som mener folkevett er noe som er totalt fraværende.

• LES SAKEN I ALTAPOSTEN VED Å KLIKKE HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar