torsdag 15. juli 2010

Helse Midt-Norge: Spanderte 50-årsfeiring


TIDENS KRAV Helse Midt-Norge tok på seg spanderbuksene og punget ut med 32.000 kroner for snitter, kaffe og eplemost da sjefen fylte 50.

Gunnar Bovims 50-årsdag ble feiret med snitter og kake til 77 personer. Regningen på 32.000 kroner tok Helseforetaket seg av.

Feiringen fant sted i etterkant av et styremøte i Helse Midt-Norge på Rica Hell utenfor Stjørdal i februar i år.

– Det stemmer at det var en åpen markering i forbindelse med bursdagen min etter et styremøte, sier bursdagsbarnet og administrerende direktør Gunnar Bovim i Helse Midt-Norge til Tidens Krav.

Helseforetaket vet å sette pris på sine ansatte – i alle fall sjefene. Etter den cirka to timer lange 50-årsmarkeringen kom regningen på nøyaktig 32.184 kroner. Da hadde 77 personer, både styremedlemmer, helsetopper og spesielt inviterte, spist og drukket for drøyt 400 kroner hver.

På gjestelista stod blant andre direktørene for NTNU, Høgskolen i Sør-Trøndelag og Helsebiblioteket, Bovims samboer og tre barn.

Styreleder i helseforetaket, Kolbjørn Almlid, sier til Tidens Krav at han ville gjøre stas på sin gode og hardtarbeidende kollega, men at markeringen var av den enklere sorten.

– Det var en enkel feiring med snitter, kake, kaffe og vann. Vi drakk ikke engang mineralvann, og det ble ikke servert alkohol.

– Mange holdt taler, vi spiste og koste oss. Jeg tror Gunnar satte pris på markeringen, sier Almlid.

Tillitsvalgt Trine Sevaldsen for medisinsk klinikk i Kristiansund synes det er greit at ansattes bursdag markeres, men at det bør skje for egen regning. Hun synes Helse Midts pengebruk sender ut feile signaler.

– Da Bjørn Engum (direktør i Helse Nordmøre og Romsdal) fylte 60 i fjor, ga vi ham en blomsterbukett og ei kake som vi selv kjøpte. Selv om Helse Midt går med overskudd, er det betenkelig at de bruker 32.000 kroner på en bursdagsfeiring. Det stiller jeg meg svært kritisk til, sier hun.

• Les saken i Tidens Krav ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar