søndag 15. mars 2015

AKER SYKEHUS: ÅPENT ÅRSMØTE - FOREDRAG OM LOKALSYKEHUSSITUASJONEN

GRORUDDALEN.NO 15. MARS


Aker Sykehus Venner inviterer til åpent årsmøte. På agendaen står blant annet foredrag om lokalsykehussituasjonen i landet.


– Jeg er spesielt spent på foredraget til professor Sven Erik Gisvold fra NTNU og Helsetjenesteaksjonen. Han skal snakke om hvorfor vi må bevare mange av de små sykehusene og satse på samspill mellom de store og de små, forteller Maren Rismyhr, som på møtet blir foreslått som ny leder av foreningen.
– Vi merker et opprør blant folk i hele Norge. Det begynte med sykehustalen til helseminister Bent Høie (H). Han ønsker å få bort halvparten av Norges lokalsykehus. Det har gjort at folk mobiliserer, forteller hun.

Et vendepunkt

Rismyhr peker på at Helsetjenesteaksjonen gjør opprør mot helseforetaksreformen, som ifølge henne tenker mer på penger enn pasienter.
– Det er mer butikk og penger i fokus enn helse. Vi merker at folk ikke finner seg i situasjonen mer, spesielt på Facebook. Det er noe på gang, sier hun.
– Dette året har vært et vendepunkt for oss. Campus Oslo har slått sprekker. Det har vært et godt år for Aker Sykehus Venner.
Selv om møtet er for medlemmer, inviteres alle.
– Det er ikke vanskelig å bli medlem hos oss. Det kan man bli i døra. Det hele skjer på Aker sykehus førstkommende mandag 16. mars, smiler hun.
Les mer om Aker Sykehus Venner i Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis.

.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar