torsdag 23. august 2012

Helse Nord-direktør: Nei, nei og atter nei til fødeavdeling
LOFOTPOSTENS NETTUTGAVE 23. AUGUST 2012

Nei, nei og atter
nei til fødeavdeling

Lars Vorland lot seg ikke omvende av stemningen på føde- og lokalsykehuskonferansen, men sto fast på at Lofoten må klare seg uten fødeavdeling.
Direktør i Helse Nord, Lars Vorland, var siste foredragsholder under konferansen onsdag. Men til tross for sterke virkelighetsbeskrivelser og klare synspunkter fra flertallet av foredragsholderne, sto han fast på Helse Nords vedtak.
– Jeg ser at dere vil ha fødeavdeling. Men der er ikke vi, heller ikke etter det som er sagt her i dag. Jordmorstyrt fødestue med gynekolog i bakvakt er et veldig godt tilbud, sa han.
Vorland strakte imidlertid ut en hånd til anestesisykepleier Tove Salomonsen.
– Jeg ser poenget ditt om å øve seg i et team for å bli gode. Men det skal vi også få til ved hospitering av gynekologer. Jeg tror det vi har vedtatt er til det beste for Nord-Norges befolkning, sa han.
Vorland svarte også på kritikken som har kommet i kjølvannet av at sykehuset i Lofoten skal ha gjennomført syv nødkeisersnitt siste år. I arbeidet med dagens organisering av fødselsomsorgen la Nordlandssykehuset selv til grunn 0-1 tilfeller per år.
– Vi er ikke glad hvis det blir for mange nødkeisersnitt. Det var ikke meningen, sa han.
Les hvordan Mads Gilbert og aksjonsgruppa oppsummerer konferansen i fredagens papirutgave av Lofotposten.
• Klikk HER for å lese denne saken i Lofotpostens nettutgave

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar