Styreleder Jorhill Andreassen ved Universitetssykehuset Nord-Norge tilbakeviste torsdag kveld påstanden fra presidenten i Legeforeningen, Hege Gjessing.

-Tør ikke være tillitsvalgte
Gjessing sa til Dagens Næringsliv onsdag at legene på sykehuset ikke tør å uttale seg negativt om ting som skjer på sykehuset i frykt for ikke å få fast jobb, og at de ansatte ikke tør være tillitsvalgte.

Både ansatte ved sykehuset og Legeforeningen har over langt tidkommet med sterk kritikk mot sykehusledelsens måte å håndtere varsling fra ansatte på.
UNN-direktøren: - Kan ha vært vanskelig å si fra
Etter et møte mellom ledelsen og de ansatte i slutten av august, gikk sykehusdirektør Tor Ingebrigtsen langt i å innrømme at det hersker en ukultur ved sykehuset.

– Det kom frem at det i noen miljøer på sykehuset kan ha satt seg et inntrykk av at det er vanskelig å si fra om problematiske ting, sa Ingebrigtsen til Dagens Medisin etter møtet. 
Les mer: UNN-direktør trakk seg fra debatt om ledelse

Styreleder: - Ikke representativt
Men styreleder Andreassen sier påstanden om frykultur ikke stemmer:
– Påstanden er ikke representativ for den holdninga vi opplever blant de ansatte, sier styreleder Andreassen til NRK Nordnytt.
Legeforeningen har uttalt at  det i perioder har vært så mange henvendelser fra UNN-ansatte at én person nærmest arbeidet fulltid med kun å håndtere disse.

Nylig sa Andreassen til Dagens Medisin at styret aldri har fått signaler om at de ansatte ikke tør ta opp ting. 

– Vi har arbeidet med interne kulturer i sykehuset så lenge jeg kan huske, og vi har mange arenaer for medvirkning i alle ender, sier Andreassen.

UNN eneste jobbalternativ
40 prosent av legene ved UNN er midlertidig ansatt, ifølge NRK Nordnytt.

UNN er eneste jobbalternativ for de som ønsker å jobbe som sykehuslege i Tromsø.

– Hos oss hersker ingen fryktkultur, sier Andreassen.