torsdag 4. april 2013

ARENDAL: Mobiliserer på nytt for sykehuset - folkemøte 15. mai


NRK SØRLANDET 2. APRIL 2013   
Den 15. mai håper arrangørene å samle minst 1000 personer til et nytt folkemøte for sykehuset i Arendal.

To og et halvt år etter forrige store folkeaksjon til støtte for sykehuset i Arendal samles kreftene på nytt.
I dag var flere politikere og representanter fra SSA i våre hjerter, Inger Maries fakkelfond samlet på Arendals-ordførerens kontor for å planlegge nytt folkemøte for å slå ring om sykehuset.

– Flaut

– Det er nesten flaut at vi må dra i gang dette igjen. Den opplevelsen folk har hele tiden nå er at de blir lurt. Folk har ikke tillit til sykehusstyret, folk hører murring over alt, og det er faktisk barna våre det dreier seg om, sier Benedikte Nilsen i Inger Maries fakkelfond.
Sykehusdirektør Jan Roger Olsen lovet at 2013 skulle være et fredens år mellom de to sykehusene i Kristiansand og Arendal.
– Jeg synes dette er en merkelig måte å lage fred på. Jeg skjønner godt at det ikke er fred rundt omkring i verden hvis det er denne måten folk som sitter i styret tenker man lager fred på, sier Nilsen.
Leder Sigurd Ledaal i stiftelsen «SSA i våre hjerter» sier folk i Arendal er bekymret for fremtiden.
– Vi får mange henvendelser fra pårørende til barn på sykehuset og ansatte ved sykehuset i Arendal som sier konflikten sliter på dem. De sier de ikke vet noe om fremtiden og er bekymret, sier Ledaal.

Folkeopprør

I folkemøtet som skal holdes i Kulturhuset i Arendal håper arrangørene på 1000 deltakere som vil slå ring om sykehuset i Arendal, og spesielt for barneposten ved sykehuset.
– Det er foreløpig ikke bestemt hva som skal skje på folkemøtet. Men det viktigste er det som skjer fra i dag av og frem til 15. mai. Da må vi gjøre små og store folkeopprør i Aust-Agder. Alle må ta tak. Barnehager og skoler må sette i gang med å lage paroler. Dette dreier seg om alle. Alle trenger det sykehuset og en god akutt. også etter klokken 16. Nå har de tenkt å legger ned akutten etter arbeidstid, da må vi reise til Kristiansand. Det passer veldig dårlig for oss i Aust-Agder, sier Benedikte Nilsen.
– Vi er redde for å miste akuttfunksjonen, først og fremst på barneavdelingen. Dermed gir det en ringvirkning på mange andre ting. Vi har fått innspill fra pårørende og ansatte som er slitne etter trykket fra media og ledelse. Vi vil nå sette dette på dagsorden igjen, sier Sigurd Ledaal.
Arrangørene tror på stor deltakelse og mener austegdene er lei av brutte løfter fra sykehus-styret.
– Jeg tror salen i Kulturhuset fylles helt opp. Vi får forhåpentligvis også politikerne på Agder-benken på Stortinget til å møte opp, og vi sender invitasjon til alle ordførere i Aust- og Vest-Agder, sier Ledaal.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar