fredag 13. desember 2013

RJUKAN: Stengte skolene for å demonstrere mot sykehusnedleggelseVARDEN, 11. DESEMBER 2013

Både butikker, skoler og barnehager stenger dørene for å demonstrere mot sykehusnedleggelse i Rjukan


Facebook gruppa “Ikke drep Rjukan sykehus, det er vårt!” oppfordrer folk til å stille i demonstrasjon mot nedleggelsen av akuttmottaket ved Rjukan sykehus.

– Nå har vi klart å mobilisere til demonstrasjon. Siste oppdatering nå er at det vil komme mange mennesker. Alle skolene, flere butikker og barnehager har meldt sin ankomst, sier Berit Eide som er initiativtaker for demonstrasjonen.


Det er i forbindelse med sykehusdirektørens varslede besøk og møte med de ansatte ved Rjukan sykehus, at demonstrasjonen skal foregå. 

– Vi kommer til å stå klare med plakater oppover i sykehusbakken fra klokken tolv. Her vil vi fortelle hva vi mener om nedleggelsen. Vi skal forsøke å gjøre kjøreturen opp sykehusbakken så ubehagelig som mulig for sykehusdirektøren, forteller Eide.

Demonstrasjonsgruppa ønsker å beholde sykehuset i Rjukan.

– Vi trenger sykehuset i det samfunnet vi lever i. Det handler om trygghet. Kjøreturen til Skien er veldig lang, noe som ikke er optimalt, sier hun.

Hun oppfordrer de som har anledning til å delta.

Fremtiden er barna
– Vi gir barna fri kra klokken tolv. Da kan de barna som vil dra og delta i demonstrasjonen, sier Arne Persson, leder for mellomtrinnet på Rjukan barneskole.

Persson sier at skoleelevene ikke vil få fravær, selv om barna egentlig skulle ha sluttet senere på dagen.

– Vi syntes det er viktig at sykehuset består med de funksjonene den har i dag. Det er viktig at sykehuset er her i fremtiden, og fremtiden er barna, derfor lar vi dem få lov til å stille i demonstrasjonen, forklarer Persson.

Ifølge Eide er det satt opp busser fra sentrum som skal frakte barn opp til sykehuset.


Stiller med gratis buss

– Dette ble en spontanaksjon, så vi har jobbet en del med organisering i morgentimene i dag. Demonstrasjonen er en kjempeviktig sak for Tinn, sier daglig leder ved Tinn billag Anfinn Maurud.

Busselskapet har satt opp syv til åtte gratis-busser som skal frakte skolebarn opp til sykehuset.

– Det sier seg selv at det er helt underordnet at vi stiller busser til disposisjon i en slik sak. Det vil nok komme enda flere enn det vi klarer å frakte. Av de skolene som er nærmest, kommer en del unger til å gå opp til sykehuset, forteller Maurud.

• LES SAKEN I VARDEN VED Å KLIKKE HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar