søndag 11. januar 2009

Ahus: Gransker fem dødsfall


AFTENPOSTEN Politiet etterforsker fem mistenkelige dødsfall i forbindelse med åpningen av nye Akershus Universitetssykehus (Ahus).

Alle dødsfallene blir betegnet som såkalt unaturlige, og politiet etterforsker om de kan ha en sammenheng med at sykehuset har slitt med store tekniske problemer etter åpningen, melder TV 2.
– Vi har bedt politiet etterforske, særlig med tanke på å se om det er fellestrekk mellom de tilfellene vi er kjent med. Det er nærliggende å vurdere om det kan ha sammenheng med de driftsproblemene som har vært ved Ahus i oppstartfasen, sier Gorm Are Grammeltvedt, som er leder av avdelingen for tilsynssaker i Statens helsetilsyn.
Det var fire eldre personer og en nyfødt baby som ble registrert som unaturlige dødsfall i oktober og november ved Ahus.
Nye Ahus, som skal være blant Europas mest moderne og høyteknologiske sykehus, har vært rammet av en rekke tekniske problemer siden oppstarten.
De mest alvorlige feilene ved sykehuset var at mange moderne ip-telefoner falt ut, slik at medisinske nødmeldinger ikke kom fram til legene som skulle ha dem.
Sykehusdirektør Erik Kreyberg Normann sier til TV 2 han ikke tror det er noen sammenheng mellom alle feilene ved sykehuset og dødsfallene, men at han ikke kan utelukke det.

• Les saken i Aftenposten ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar