onsdag 18. februar 2009

LO - Ap: Kan få ny runde om sykehus


KLASSEKAMPEN Kritikk: LOs to største forbund for offentlig ansatte vil på LO-kongressen ta oppgjør med sykehuspolitikken etter helsereformen for sju år siden.

LO ble overkjørt da Jens Stoltenbergs første regjering innførte en foretaksmodell for sykehusene med styring etter markedsprinsipper fra 1. januar 2002.

En enstemmig LO-kongress sa i mai 2001 nei til foretaksmodellen som ble drevet fram av daværende helseminister Tore Tønne, uten å bli hørt. Samme høst gikk Ap på et historisk nederlag ved stortingsvalget. Nå går Fagforbundet og Norsk Tjenestemannslag (NTL) inn for å legge sykehusene inn under forvaltningen.

Dersom LO-kongressen i mai slutter seg til dette, kan sykehuspolitikken bli en verkebyll i forholdet mellom LO og Ap i valgkampen.

Som Klassekampen skrev i forrige uke, er det i Fagforbundet skuffelse over at Arbeiderpartiets programforslag ikke åpner for noen revurdering av foretaksmodellen for sykehusene. LO-ledelsen var representert i programkomiteen ved Ellen Stensrud.

LO-sekretariatet skal innen 1. mars komme med sin innstilling i sakene som skal behandles på kongressen fra 11. til 15. mai.

• Les resten av saken i Klassekampen ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar