søndag 6. november 2011

Opposisjonen gjør felles front om Oslo-sykehusene


TV2-NYHETENE  For første gang inviterer de fire partilederne på borgerlig side til felles pressekonferanse. Tema er situasjonen ved Oslo-sykehusene.
Samarbeidsbestrebelsene hos opposisjonen har tiltatt i styrke etter lokalvalget. Mandag nås et foreløpig høydepunkt når Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre legger fram felles tiltak for styrking av sykehustilbudet i hovedstadsområdet.


De fire partilederne Siv Jensen (Frp), Erna Solberg (H), Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) har aldri tidligere invitert pressen til et lignende opplegg. Mer enn de politiske virkemidlene som legges fram vil symbolikken i selve samlingen bli tema for analytikere og kommentatorer.- Vi mener regjeringen ikke gjør nok for å rydde opp i situasjonen ved Oslo-sykehusene og frykter for pasientenes sikkerhet, sier leder Bent Høie (H) i Stortingets helse- og omsorgskomité til NTB.
Etter det NTB har brakt i erfaring har det bare skjedd én gang tidligere at de fire opposisjonspartiene har lagt fram et politisk dokument som kan sammenlignes med mandagens. Det skjedde i forbindelse med behandlingen av samhandlingsreformen i fjor, men den gang deltok ikke Venstre på pressekonferansen som Høyre, Frp og KrF hadde invitert til.
• Les saken på TV-nyhetene ved å klikke her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar