fredag 15. mars 2013

RØDT: Kjemper for Aker sykehus

DITT OSLO/LOKALAVISEN GRORUDDALEN 15. MARS 2013

Kampen om Groruddalen
Rødtleder Bjørnar Moxnes lover å fortsette å kjempe for Aker sykehus som lokalsykehus.GRORUDDALEN: Leder og førstekandidat Bjørnar Moxnes og andrekandidat Seher Aydar (23) fra Veitvet vil mobilisere velgere i Groruddalen og holder lørdag årsmøte i nettopp Grorud samfunnshus.

Nå håper de å mobilisere groruddøler.
- Høyrebyrådet sier de vil bruke OL i Oslo som t lokomotiv for Groruddalen, det tror jeg ikke på, sier Moxnes, og legger til:

- OL er ikke svaret på hva Groruddalen trenger. Byrådets anslag på at det kommer til å koset 21-24 milliarder kroner har vi ingen tro på Det kommer til å koste langt mer. Uansett: Så lenge folk ikke får plass på sykehjem, barnevernet ikke har kapasitet til å hjelpe barn som trenger det, og barnehagene ikke er gode nok, er det helt uforsvarlig å bruke disse pengene på OL, sier Moxnes.


Han er vant til å bli kalt humørløs:

– Du kan ha det så moro du bare vil, men når det er seriøse oppgaver vi ikke har penger til å løse er det helt uaktuelt å bruke penger på OL. Det hadde sikkert blitt en morsom fest, men OL-bakrusen hadde blitt enorm, og den hadde begynt allerede nå, sier Moxnes, som i utgangspunktet er svært positiv til at det skal være folkeavstemming om saken.

Neste punkt på programmet for Rødt i forkant av årsmøtet er følgende: -La Aker sykehus leve - Groruddalen trenger et skikkelig lokalsykehus!

- Vi kommer aldri til å slutte å kjempe for å få reetablert Aker som lokalsykehus for Oslo. Det trenger vi nå, og kommer vi til å trenge enda mer i fremtida. Det er knappe to uker siden det var krise på legevakta, og man måtte flytte flere operasjoner til Aker. På A-hus ligger folk på gangen og i gymsaler, på Aker står nye poster og senger tomme: Det er helsepolitisk idioti, sier Rødt-lederen.

Tredje og siste punkt: - Rødt krever omkamp – Beredskapssentralen må ikke legges til Alnabru!

- Høyre vil bygge blokker i bånn av Groruddalen og flytte arbeidsplasser og næringen ut av Oslo. Det vil ikke Rødt. Vi vil beholde næring i Groruddalen og utvide Alnabruterminalen. Å bygge beredskapsbasen på Alnabru vil hindre utvidelse av terminalen, sier Moxnes,som heller vil ha basen på Lahaugmoen

- Står kampen om Oslo i Groruddalen?

- Å mange måter ja. Vårt anliggende er å utjevne forskjellene i Norge, og i Oslo. Byen er delt og størsteparten av de som har minst bor i Groruddalen. Det må vi gjøre noe med, slår Aydar fast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar