mandag 3. mai 2010

Odda 1. mai: Flest støttet sjukehus-parolen


HARDANGER FOLKEBLAD Rundt 300 mennesker samlet seg første mai til tradisjonelt tog gjennom Odda. Flest samlet seg bak parolen ”Styrk lokalsjukehuset i Odda.”

Toget startet på Lindeplassen og gikk opp alleen gjennom smelteverkstomta før det krysset ut på hovedveien med faner og paroler. Odda musikklag og Odda skolekorps sto for marsjmusikken.

Toget gikk også helt opp til sjukehuset og tillitsvalgt Anne Marit Buer, holdt appell om lokalsjukehuset.
Buer la vekt på at det å opprettholde fødetilbudet som det er i dag, med mulighet for keisersnitt, er en faktor når folk vurderer å bosette seg her. På samme måten er akuttberedskapen viktig.

- De sier at vi skal klare oss med luftambulansen, men sånn er det ikke her, sier Buer og påpeker at når askeskyen nylig la seg, var Odda en hel uke uten luftambulanse.
- Vi klarer oss vi med det vi har, men de må ikke skjære ned enda mer, vi driver på den rimeligste måten vi kan, sier Buer til HF om økonomien til sjukehuset.

Engasjerte unge
Hovedtaler på Lindeplassen var Ommund Stokka, ungdomssekretær i IndustriEnergi i Norge.

Han mente at ungdommen nå er i ferd med å bli mer engasjert i fagbevegelsen og at det er mange saker som krever oppmerksomhet.
- Vi må tilbake til 1948 før vi finner like store forskjeller mellom fattig og rik, sa han.

Bevaring av industriarbeidsplasser var et annet hovedpoeng for Stokka. Han påpekte at mens unge industriarbeidere tidligere hadde jobb for resten av arbeidslivet, er situasjonen helt annerledes i dag. Arbeidslivet blir hardere, samtidig som man klager på de som ikke klarer å henge med, mener Stokka.

• Les saken i Hardanger Folkeblad ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar