søndag 3. april 2011

Indre Hardanger: I spissen for LO-sykehusopprør


HAUGESUNDS AVIS Terje Kollbotn varsler nasjonalt opprør i LO-regi for å berge fødetilbudet ved lokalsykehusene.

Lederen i LO Indre Hardanger, Terje Kollbotn, fikk meldingen om regjeringens vedtak angående fødestuene i Odda, Lærdal, Nordfjordeid og Lofoten mens han deltok på en LO-konferanse i Sørmarka utenfor Oslo. 40 LO-ledere deltok på konferansen, 15 av dem kom fra steder med lokalsykehus der føde- og aktuttilbudet kan være truet – nå eller i framtiden.

– Jeg gikk straks på talerstolen, og fikk solid støtte for forslaget om å starte et nasjonalt sykehusopprør. Siste ord er ikke sagt i denne saken, sier en kampklar Kollbotn.

Ifølge ham selv fikk forslaget full støtte fra de 15 LO-lederne som representerer steder med lokalsykehus. I tillegg fikk de også oppbakking fra ledere i flere større byer, forteller han.

1. mai kampdag
LO Indre Hardanger vil stille seg i spissen for opprøret. Beredskapsplanen er allerede klar. I neste uke blir det utformet et opprop som blir sendt til samtlige LO-avdelinger i Norge. Oppropet med underskrifter skal offentliggjøres 1. mai.
– Denne kampen må vinnes nasjonalt, sier Kollbotn. På hejmebane har han allerede sikrets seg støtte fra alle partier som er representert i Odda kommunestyre, forteller han.

Aps landsmøte
Kampen skal foregå i to etapper, forteller han. Første kamparena blir Arbeiderpartiets landsmøte neste helg. Flere av LO-lederne som var sammen med Kollbotn i Sørmarka, er også delegater til Ap-landsmøtet og har lovet å ta opp kampen der.
– For Ap må det være ekstra problematisk å få store deler av LO mot seg, mener fagforeningsveteranen og kommunepolitikeren for Rødt.

Dersom landsmøtet likevel ikke får regjeringen til å snu, blir det full mobilisering fram mot 1. mai.
– Da blir kampen for lokalsykehusene hovedsak flere steder enn i Odda, lover Kollbotn.

• Les saken i Haugesunds Avis ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar