torsdag 14. juni 2007

Heftig sommer på føden i Ålesund når Volda og Molde er stengt

Sommerstengte avdelinger i Volda og Molde vil gi rekordmange fødsler ved fødeavdelingen i Ålesund i juli. Og AMK kan måtte stille med ekstraferje eller helikoptertransport.

Avdelingssjef Skogeng stiller seg uforstående til helseminister Sylvia Brustads utspill om at feriestengte fødeavdelinger ikke skal være økonomisk begrunnet, men at gravide og fødende skal sikres tilbud av god kvalitet og kontinuitet, også i sommer.

- Hva mener ministeren med å komme med et slikt utspill nå rett før ferietiden? Det er en ulykkelig situasjon vi er kommet i. Det er klart at når vi stenger fødeavdelingen i Volda er det av økonomiske årsaker. Skulle vi ha planlagt ut fra faglig forsvarlighet ville vi ha organisert det på en bedre måte. Pengene som spares skal vi bruke til å være faglig forsvarlig resten av året. Var det opp til meg, holder vi definitivt åpen fødeavdeling i Volda neste år, sier Skogeng.

- Jeg er enig med ministeren i at det skal være nærhet og trygghet i tilbudet. Men da må vi ha ressursser. Det mener helseministeren at vi har. Jeg aner ikke hva vi kommer til å spare. I Volda er det snakk om lønnskostnader til 600.000. Hvor mye ekstrabemanning som må innkalles er vanskelig å forutsi. De samfunnsmessige kostnadene klarer vi ikke å beregne før i etterkant, påpeker Janita Skogeng.

Les helse saken i Sunnmørsposten på nett:
http://www.smp.no/default.asp?page=1024&item=961087,1&lang=1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar