lørdag 14. november 2009

Are Helset skal lede samhandlingsarbeidet


DAGENS MEDISIN Legen og Ap-politikeren Are Helseth fra Bærum er valgt som ordfører for behandlingen av Samhandlingsrapporten.

Stortingsrepresentant Are Helseth har blant annet jobbet som kirurg og sjefslege ved Bærum sykehus. Han har også vært forskningsstipendiat for Kreftforeningen ved Radiumhospitalet og Universitetet i North Carolina.

En viktig oppgave
Det var i formiddag Helse- og omsorgskomiteen ved Stortinget besluttet at Arbeiderpartiets Are Helseth skal lede arbeidet med samhandlingsreformen.
Dette blir den viktigste oppgaven for komiteens medlemmer.

Frem til han kom inn på Stortinget i høst, var Helseth administrerende direktør for Fürst Medisinske Laboratorium på Furuset i Oslo. Han møter på Stortinget for statsråd Anniken Huitfeldt.

Allsidig bakgrunn
Helseth var helse- og sosialdirektør i Akershus fylkekommune frem til sykehusreformen, viseadministrerende direktør i Helse Øst og administrerende direktør for Akershus universitetssykehus HF.

I 2006 var han prosjektdirektør i Helse- og omsorgsdepartementet for arbeidet med Nasjonal helseplan 2007–2010, oppfølgingen av Soria Moria erklæringen.

Vil skape verdier
– Jeg er opptatt av at god helse skal bli mer rettferdig fordelt. Mye er bra i norsk helsetjeneste, men vi har også store utfordringer. Den største, mener jeg, er situasjonen i rusomsorgen.

• Les hele saken i Dagens Medisin på nett ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar