mandag 30. november 2009

Språkmanipulasjon fra Helse Sør-Øst: Aker sykehus er ikke et sykehus


AFTENPOSTEN/NTB Foreslått lagt ned – åpner ny avdeling. 145 millioner kroner kan være fullstendig bortkastet.

Aker universitetssykehus er foreslått lagt ned, men åpner i løpet av kort tid en helt ny infeksjonsavdeling. De 145 millionene avdelingen kostet kan være bortkastet.

I desember eller januar åpner Aker universitetssykehus i Oslo ny infeksjonsavdeling, endokrinsenter og gastrosenter. Men investeringen på 145 millioner kroner kan være fullstendig bortkastet ettersom sykehuset planlegges nedlagt, skriver Dagsavisen.

- Hvis sykehuset nedlegges vil ikke disse postene ha noen nytte annet enn neste år, sier konstituert administrerende direktør Stein-Are Agledal ved Aker universitetssykehus.

Aker universitetssykehus har gjennom flere år levert gode økonomiske resultater og ligger an til et overskudd i år på 14 millioner kroner. Dette i sterk kontrast til sine to sykehusnaboer i Oslo, Rikshospitalet og Ullevål, som går mot et underskudd på over 100 millioner i år.

- Aker er ikke et sykehus
Fredag gikk leder for Oslo Arbeiderparti, Jan Bøhler, hardt ut mot det han mener er språkmanipulasjon for å kunne legge ned Aker sykehus. Helse Sør-Øst definerer nemlig nå Aker sykehus som "en samling bygninger som det gis sykehustjenester i".

Bøhler sier til NRK at Helse Sør-Øst, ved å "avdefinere" Aker som et sykehus, åpner for kunne legge ned uten at man dermed bryter løftene i Soria Moria 2 om at ingen lokalsykehus skal legges ned.
- Dette er et av de verste eksemplene jeg har hørt av et byråkrati som tror at ved å tegne en organisasjonsskisse kan de oppheve det som er grunnleggende for Oslos befolkning. Nemlig at det ligger et sykehus med fire tusen ansatte på Aker, sier Bøhler.

Ved nyttår opphørte Aker å eksistere som eget helseforetak, og ble i stedet en avdeling under nykonstruksjonen Oslo Universitetssykehus. Fra 1. januar vil Aker heller ikke lenger være det Helse Sør-Øst kaller et "separat driftssted".

• Les saken i Aftenpostens nettutgave ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar