onsdag 11. november 2009

Bystyret: Utsetter Aker-saken


DAGENS NÆRINGSLIV Bystyret i Oslo er opprørt over forslaget om å nedlegge Aker sykehus.
Nå skal en delegasjon fra bystyret møte Oslo-benken på Stortinget og styret i Helse Sør-Øst for å avklare saken.


På bystyremøtet onsdag ble det derfor ingen votering over forslaget fra partiet Rødt om å be helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) stanse nedleggingsplanene. Avstemningen er utsatt en snau måned.

Ikke bestemt
Det er en prosjektgruppe fra Oslo Universitetssykehus HF, som er eget foretak innenfor det store regionhelseforetaket Helse Sør-Øst RHF, som har foreslått at Aker skal legges ned og at en befolkning på 160.000 mennesker i Groruddalen nord i Oslo på sikt skal overføres til Akershus Universitetssykehus (Ahus) og Ullevål.

Forslaget inneholder ikke noen dato for nedleggelse, og det foreligger ennå ikke noe styrevedtak. Oslos ordfører Fabian Stang (H) opplyste onsdag at styret i Helse Sør-Øst tidligst 15. desember vil fatte et eventuelt vedtak.

Uakseptabelt
På det tidspunktet vil det være klart hva bystyret går inn for. Oslo-politikerne skal møte hovedstadens representanter på Stortinget og styret i Helse Sør-Øst 23. november og utsetter sin egen votering til 7. desember.

Under debatten i bystyret ble det fra alle partier understreket at Oslos befolkning trenger de sykehusplasser som er tilgjengelige, og at det ikke er akseptabelt å nedlegge noe sykehus i hovedstadsområdet.

Det er helseforetakene som har myndighet til å fatte vedtak om sykehuskapasiteten innenfor sine områder. (©NTB)

• Les saken i Dagens Næringsliv ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar