torsdag 3. mars 2011

– Full behandlingsstopp på Ullevål


TV2-NYHETENE Journalsystemet ble rammet av strømbrudd torsdag morgen

Ifølge VG Nett førte dette til full stopp i behandling av pasienter ved Ullevål sykehus. Feilen rammet også andre Oslo-sykehus.

Strømbrudd
Ifølge sykehusets nettsider behandles fortsatt pasienter ved sykehuset.

«Et planlagt strømbrudd mellom ca 07.30 og 07.45 i dag morges førte til at noen pasientadministrative systemer gikk ned», heter det i en melding torsdag formiddag.

– Hva betyr det?

– Dette er den informasjonen vi kan gå ut med nå, sier Gina Scholz ved sykehusets informasjonsavdeling til tv2nyhetene.no klokken 10.40.

– Har dette gått ut over pasientbehandlingen?

– Det jobber vi nå med å få oversikt over. Vi har manuelle backupsystemer, sier Scholz.


– Håpløs situasjon
En lege sier imidlertid til VG at situasjonen er håpløs.

– Vi har fått beskjed om at dette er nettverksproblemer, men det betyr jo at vi har for dårlig beredskap i slike situasjoner, sier legen.

Servere falt ned
Sykehusets beredskapssjef Inge Solheim opplyser til TV 2 at det oppsto en feil under testing av nødstrømsystemet ved Rikshospitalet.

– Batteripakken slo ikke inn, og dataserverne falt ned. Mange sentrale systemer ved Rikshospitalet, Radiumhospitalet og Ullevål ble berørt, sier Solheim.

Blant annet ble journalsystemet rammet. Det jobbes torsdag formiddag på spreng med å få systemene i gang igjen. Det ventes at problemene vil være løst i løpet av ettermiddagen eller kvelden.

I mellomtiden bruker man et papirbasert system. Det innebærer dårligere kapasitet, men det skal ikke være fare for liv og helse.

• Les saken på TV2-nyhetene ved å klikke her eller på overskriften


Koordinators kommentar: "Det skal ikke være fare for liv og helse", må være en opplysning fra Ullevåls side. Hvor mye tillit kan man ha til risikovurderingen her? Om dataserverne er nede og helsepersonalet ikke har tilgang til pasientenes journaler - da er det vel rimelig opplagt at det kan være fare for liv og helse? Med mindre det bare er friske folk som ligger på Ullevål for tiden?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar