onsdag 20. august 2008

4 fødsler samme dag: Måtte gjenåpne Lykkeliten


TELEMARKSAVISA: Fødeavdelingen Lykkeliten på Rjukan ble gjenåpnet på grunn av fire fødsler på samme dag (…).

Lykkeliten er vedtatt nedlagt og skal stenge for godt om et par måneder. For tida er Lykkeliten stengt på grunn av ferieavvikling. Onsdag (23. juli) var det bare en jordmor på vakt og en ambulanse tilgjengelig ved Rjukan sykehus. Da var det fire høygravide kvinner som skulle føde omtrent på likt den samme dagen.

GJENÅPNET
Jordmor Anett Michelsen tok ingen sjanser. Hun valgte i samråd med kommunelegen å gjenåpne Lykkeliten for å ta seg av de fire fødslene.

Linda Gardsteig (31) fra Atrå var en av de fire gravide som skulle føde sammen med tre andre mødre fra Rjukan. - Jordmora tok ingen sjanser på å sende oss avgårde i bil til Kongsberg, som hadde vært det korteste alternativet, sier Gardsteig.

FRYKTET KAOS
Jordmora fryktet kaos hvis alle de fire fødende skulle føde i ambulansen samtidig. - Noe mindre kaos ville det trolig ikke bli med en far som kjørte og tre mødre i baksetet som hadde forløsning, sier Gardsteig. Jordmora mente det mest forsvarlige var å ta alle fødslene på Lykkeliten. Hun gjenåpnet avdelingen, men de måtte inn på kirurgisk avdeling og låne noe utstyr.

Det var også forholdsvis liten bemanning på grunn av ferietid. Men heldigvis var det en hjelpepleier som hadde bakvakt som kunne følge opp de nyfødte barna og mødrene.

• Les hele saka i Telemarksavisa ved å klikke her eller på overskriften.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar