søndag 24. august 2008

Alarm i Helse Blefjell: Sparekrav på 30 millioner, spar opp gamle kuttforslag


TELEMARKSAVISA: Ingen funksjoner innen Blefjell sykehus er lenger fredet. I faresonen står både føden på Kongsberg og akuttberedskapen på Notodden og Rjukan. - Alarmberedskapen går nå fra oransje til rødt, sier Sykehusaksjonen Notodden etter gårsdagens styremøte.

23. september skal blefjelladministrasjonen endelig legge frem hva de vil kutte bort. Spørsmålet blir hva styret kan godta. Sparekravet er på 30 millioner kroner og i går dukket det opp noen millioner til i forbindelse med usikkerhet angående inntjeningen ved å bytte pensjonsleverandør. I tillegg har sykehusforetaket hittil i år brukt 21 millioner mer enn budsjettert.

IKKE LIV LAGA
Sykehusdirektør Ivar Dahl bekreftet at det jobbes med varige endringer basert på forslagene i dokumentene «Blefjell sykehus 2012» og «Ledelsens arbeidsgruppe».

- Vi skal ha en faglig standard som er like god som andre steder, men vi skal fremme forslag som tar innover seg den økonomiske situasjonen som Blefjell er i. Det er vanskelig å kombinere begge kravene. Klarer vi ikke å levere like gode tjenester er ikke tilbudet liv laga. Da kommer ikke pasientene til å bruke oss, innrømmet han.

GAMLE KUTTFORSLAG
Han anbefalte derfor å bare ta utgangspunkt i å spare 22 millioner kroner - og foreløpig glemme de åtte nye millionene lønnsoppgjøret skapte - og pensjonsutfordringen på noen millioner.

Klinikksjef Narve Furnes er den som jobber tettest med omstillingene og skal legge frem forslagene den 23. september. Han ville ikke i går si rett ut at alle tidligere kuttforslag igjen er en del av potten, men bekreftet at det er det som er grunnlaget.

• Les mer i Telemarksavisa på nett ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar