onsdag 20. august 2008

FrP: Gir ikke opp «Lykkeliten»


Frp gir ikke opp kampen om fødestua «Lykkeliten» som nå er stengt. Leder av helse- og omsorgskomiteen, Harald Tom Nesvik (Frp), tar saken opp igjen.

Nesvik (tok) saken opp i forbindelse med at statssekretær Rigmor Aasrud (torsdag 24. juli møtte) representanter fra kommunene Tokke, Vinje og Tinn - og representanter fra Blefjell sykehus. I brevs form spør Nesvik helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen om det - sett i lys av sommerens fødsler - likevel ikke er på tide å snu i saken.

TRANSPORTFØDSLER
- Fødestua «Lykkeliten» på Rjukan er i ferd med å bli lagt ned på permanent basis. I løpet av en stengt uke i sommer ble det foretatt fire fødsler på ett døgn på «Lykkeliten». Jordmoren som var til stede under disse fødslene sto frem i media og sa at de fødende kvinnene hadde måttet starte fødselen under transport, dersom «Lykkeliten» ikke hadde blitt åpnet. Vil statsråden på nytt vurdere det faglige aspektet knyttet til stenging, og dermed foreta en helhetlig gjennomgang knyttet til behovet for fødestua «Lykkeliten»? Spør Nesvik.

STØRRE RISIKO
Han begrunner spørsmålet med at han er bekymret for fødetilbudet i fremtiden, «dersom avstandene frem til fødestuer/avdelinger blir så lang at et økt antall fødsler finner sted under transport».

• Les hele saken i Telemarksavisa på nett ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar