onsdag 27. august 2008

Helse Blefjell: Planer og kutt


LAAGENDALSPOSTEN 23. AUGUST: Blefjell sykehus er involvert i så mange forskjellige planer og prosesser at de må ha en felles plan for å holde orden på alt sammen.

– Jeg blir helt matt, sier John Egil Kvamsøe, i det det er hans tur til å kommentere dagens gjøremål for styret i Blefjell sykehus.

Nye kuttiltak er på beddingen, og denne gangen er det 30 millioner kroner som skal tynes ut av sykehusdriften. Før sommerferien hadde sykehuset gjennomført kuttiltak for 25 millioner kroner. Som en av de ansattes representant i styret, vet han veldig godt hvor mye alle omstillingsprosessene og kuttiltakene tærer på kreftene til de ansatte ved Blefjell sykehus.

– Vi er akkurat ferdig med en knallhard spareprosess, og så venter en enda en runde. Det tar liksom aldri slutt, sier en oppgitt Kvamsøe.

Samtidig som det kuttes i økonomien, er Blefjell sykehus midt inne i flere andre store prosjekter og prosesser, som bl.a. Hovedstadsprosessen.

De leter etter nye driftsmodeller for sine tre lokalsykehus, ingen vet ennå ikke hvilket område i Helse Sør Øst Blefjell sykehus skal tilhøre, om sykehuset blir delt på tvers av fylkesgrensen eller ikke avgjort, samtidig venter de på en melding fra regjeringen som vil gi en pekepinn på skjebnen til føden på Kongsberg, og i dag leverer Blefjell sykehus en søknad om å bli en del av et stort nasjonalt pilotprosjekt for lokalsykehus.


Og på grunn av alt dette, må Blefjell sykehus lage kommunikasjonsplan for å greie å redegjøre for omverden hva de faktisk driver med, og hva som skjer med sykehuset.

– Vi må ikke glemme at vår viktigste oppgave er å ha fokus på pasienten, sier John Egil Kvamsøe.


• Les saken i Laagendalsposten ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar