mandag 21. februar 2011

Narvik: Møter helsetopper i dag


FREMOVER.NO Kjemper videre for Narvik Sykehus. Med næringslivet i ryggen.

Med Narvik sykehus på agendaen tropper i dag Narviks politiske ledelse opp på helseministerens kontor i Oslo.

Årsaken til møtet er selvsagt å få politikerne til å redde sykehuset i prosessen man er inne i per i dag.

Å utsette planene om å bygge nytt sykehus og å gjøre fødeavdelingen om til fødestue vil ikke være akseptabelt for byen.

– Vi har en lang smørbrødliste med argumenter. Og de skal framføres med kraft, sier gruppeleder i Arbeiderpartiet i Narvik, Rune Edvardsen.

Han skal sammen med ordfører Karen Margrethe Kuvaas møte både Anne-Grete Strøm-Erichsen og hennes statssekretærer Robin Kåss og Tone Toften. De tar også med seg støtteerklæringer fra både næringslivet i Narvik og fra Ofoten Regionråd.

– Dette er selvsagt viktig for oss å ha med seg. Vi opplever at vi har bred støtte fra hele regionen. Og det er tross alt 30.000 mennesker som bor her. Næringslivet peker også på mange viktige argumenter i sitt brev til helseministeren, påpeker Edvardsen.

I går kveld var Karen Margrethe Kuvaas og Rune Edvardsen i Bodø på Fylkestinget.

– Her skal vi framføre akkurat de samme argumentene. Disse innstillingene fra Helse Nord er ikke akseptable for oss, sier Edvardsen.

Onsdag også skal han delta på styremøtet til Helse Nord hvor avgjørelsen om hvorvidt Kirkenes prioriteres med nybygg foran Narvik.

Som Fremover tidligere har skrevet tyder alt på at styremedlemmene følger administrasjonens innstilling og velger Kirkenes.

• Les saken i Fremover ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar