fredag 9. desember 2011

Kongsbergindustrien har vært lavmælte i sykehusdebatten, nå tar de bladet fra munnen.


Mener Kongsbergs omdømme skades
Tungtveiende støtte til sykehusaksjonistene

– Det er ikke bra for merkevaren Kongsberg å ha usikkerhet omkring sykehusets fremtid. Det er skadelig for omdømmet som vi jobber hardt for, sier kommunikasjonsdirektør i Kongsberg Gruppen, Ronny Lie.
De er forsiktige med å dra paralleller mellom industri og sykehusdrift, men de forteller at suksessen i Kongsbergs industri har handlet om å dyrke det de har vært gode på.
– Kongsberg scorer veldig godt i omdømmemålinger, blant annet hos studenter som er fremtidens arbeidskraft, sier Lie.
– At Kongsberg sykehus omtales som usikkert, er ødeleggende for dette omdømmet, sier Kommunikasjonssjef i FMC Kongsberg, Lars Ole Bjørnsrud.

Vil ha dialog
Kan helseforetaket lære av FMC og Kongsberg Gruppen?
– Vi skal ikke påberope oss å vite noe om drift av sykehus, men det er absolutt et poeng for Vestre Viken å vite noe om oss, og hva vi betyr i Kongsberg, sier Lie.
Bjørnsrud nikker.
– Det kommer en stedlig ledelse ved Kongsberg sykehus. Vi kan på sparket si at vi ønsker velkommen til en prat, sier han.

De hevder å kunne tilføre mye informasjon om omlandet rundt sykehuset, og ikke minst forventninger industrien har til lokalsykehuset.

Beredskap
– Vi er snart 6.000 mennesker tilknyttet Teknologiparken. Alle bedriftene står bak kravene som strategigruppa har fremmet, sier Lie.
– En by i vekst gir en viss trygghet, men trygghet som et sykehus representerer, må vi ikke glemme. Vi jobber hardt for å få Kongsberg til å bli et bedre sted å jobbe. Sykehus er en viktig brikke i dette, sier han.

Føler med de ansatte
– Jeg vil anta det er tøft å være ansatt i et slikt system. Her kommer jeg tilbake til dette med rammebetingelser, sier Bjørnsrud.
– Negativt fokus på et arbeidsmiljø, slik vi ser omkring sykehuset i dag, ville aldri gått i industrien, legger Lie til.

Patriotisme
– Det eneste gode som kommer ut av sykehussaken, er patriotismen som kommer til syne, sier Lie og viser til aksjonene som har vært og står for tur til helgen.
Han medgir at ansatte i konsernet ved flere anledninger har poengtert at de savner industriens tilstedeværelse i debatten om sykehusets fremtid.
– Vi har vært representert gjennom strategigruppa for Kongsberg sykehus, men vi vil nå understreke at vi står fullt og helt bak den høringsuttalelsen som gruppa har lagt fram, sier han.

Vekst
– Kongsberg er i vekst. Vi i har mye å være stolte av, og det blir mye mer å være stolte av fremover. Vi har et evighetsperspektiv i det vi driver med, sier Bjørnsrud, som mener at dokumentet med tittelen «Strategi 2025» høres litt puslete ut.
– Industrien skal gjøre sitt for fortsatt vekst, men det betyr at samfunnet rundt må følge etter. Det bør være et signal om at det er behov for et godt rustet sykehustilbud i Kongsberg, supplerer kommunikasjonssjef Lars Ole Bjørnsrud i FMC.
– Kongsbergindustrien markerer straks 200 års drift, og vi tenker 200 år fram allerede, bare for å ha nevnt det, sier Lie.

Viktig på flere områder
– Nesten alle kommer innom sykehuset en gang i livet. Våre ansatte også. De er kunder her.
Beredskap, er også et stikkord. Vi vil helst ikke oppleve ulykker i industrien, men man vet aldri. Tillit til sykehuset er viktig.
Tydelige rammebetingelser er viktig for at tilliten kan bygges opp. Gjennom prosesser som skaper usikkerhet, blir det vanskelig, sier Lie.

• Les saken i Laagendalsposten. Akkurat denne saken er dessverre ikke på nett, men dagens utgave kan kjøpes som pdf-fil gjennom www.buyandread.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar