søndag 28. oktober 2007

Sykehusaksjonen i Oppland på vakt

Sykehusaksjonen i Oppland er bekymret for økonomien i sykehusene, men blåser ikke til storaksjon til tross for stadige kutt i driften.

Lørdag kunne Oppland Arbeiderblad fortelle at sykehuset i Gjøvik planlegger å fjerne 13 senger og kutte 28 årsverk for å komme i budsjettbalanse. Bare siden 2006 har det bitt 45 færre senger ved sykehuset.

Størk Hansen er leder for Sykehusaksjonen i Oppland, som tidligere i høst trappet ned sin virksomhet for å fortsette som et «vokterråd». Han mener det er for tidlig å blåse til storaksjon igjen.

De økonomiske problemene vi eksempelvis ser ved sykehuset i Gjøvik, er ikke spesifikke for Sykehuset Innlandet. Slik er det jo over hele fjøla ved alle sykehusene i landet. Dette handler om at sykehusreformen har slått fullstendig feil. Nå bør Stoltenberg og Brustad ta til vettet og slutte å sultefôre sykehusene, sier Størk Hansen.

Han mener noe må være riv ruskende galt når sykehusene stadig får mer penger tilført, samtidig som aktiviteten bare blir stadig lavere og den økonomiske situasjonen verre.

- Selv om dette altså ikke er spesielt for Sykehuset Innlandet, kommer vi i Sykehusaksjonen til å følge godt med videre framover. Skulle noen finne på å bruke situasjonen med dårlig økonomi for å få til en omkamp for å få til storsykehus, privatisering og sentralisering, skal vi nok være på pletten, sier Hansen.

Hentet fra Oppland Arbeiderblad på nett:
http://www.oa.no/nyheter/article3058162.ece

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar