onsdag 11. august 2010

Smøretur havner på helseministerens bord


NRK TROMS OG FINNMARKSmøreturen Helse Nords styreleder deltok på i Altaelva blir nå sak for helseministeren.


Lederen i Helse og Sosialkomiteen på Stortinget, Bent Høie (H), vil skrive brev til statsråden for å få klarhet i hvilke etisk regelverk som gjelder for styremedlemmer i helseforetakene.

– Jeg vil stille spørsmål til helseministeren for å få hennes syn på hvordan styremedlemmer skal forholde seg til det etiske regelverket, sier Høie til NRK.no

Bakgrunnen er at Helse Nord-topp Bjørn Kaldhol fikk påspandert en todagers tur i i den ekslusive Altaelva. Turen ble ledet av Alta-ordfører Geir Ove Bakken som arbeider for å få sykehus til Alta.

Behov for klarhet
Dermed vil Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) få saken på sitt bord.

– Departementet som eier av helseforetakene må klargjøre sitt standpunkt, slik at det ikke er noen tvil om hva som gjelder, mener Høie.

Lederen i Helse- og Sosialkomiteen er klar på hvordan han mener reglene bør være.
– Jeg mener det etiske regelverket som gjelder de ansatte også må gjelde styremedlemmer og styreleder, når de representerer helseforetaket, sier Høie.

Høie har også tidligere engasjert seg i saken.

Riktig å beklage
Styrelederen i Helse Nord, Bjørn Kaldhol fikk påspandert to døgn i den populære lakseelva, betalt av Alta kommune.

Siden turen har Kaldhol fått krass kritikk fra flere hold, fordi han bryter med Helse Nord egne etiske retningslinjer. Mandag la styrelederen seg flat.
– Jeg er glad for at styrelederen nå sier at dette var noe han ikke skulle gjort, avslutter Høie.

• Les saken på NRK Troms og Finnmarks sider ved å klikke her eller på overskriften• Les også sak i Nettavisen: "Kaldhol beklager" ved å klikke her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar