tirsdag 11. oktober 2011

Foretakstillitsvalgt ved OUS: Vil reversere sammenslåingen av sykehusene i Oslo


DAGENS MEDISIN Legeforeningens

foretakstillitsvalgt ved Oslo universitetssykehus (OUS), Aasmund Bredeli, ber om at sammenslåingen av sykehus i Oslo må reverseres. Han mener det enorme omstillingsprosjektet ble gjort uten at det forelå en god plan på forhånd, melder NRK.

– Operasjoner og behandlinger må strykes, ventelistene øker, og hele den driftsmessige situasjonen ved sykehusene har blitt så vanskelig at det blir umulig å videreføre dagens situasjon, uttalte han i går.

– For lite penger
Bredeli sa seg kritisk til den store sammenslåingen av sykehus, som førte til at Oslo universitetssykehus ble opprettet i 2009. Han mener det ligger altfor lite penger i budsjettene.

Bredeli, som representerer 2800 leger, uttalte til Søndagsavisa på NRK P2 at hans medlemmer frykter at dette vil ramme liv og helse.

– Sykehusene i Oslo ble fusjonert uten at det var gjort en faglig, økonomisk eller organisatorisk planlegging av dette. Vi har hele tiden påpekt konsekvensene av dette, og hvor umulig det har vært å få dette til. Nå ser vi at de negative konsekvensene er i ferd med å komme i form av demotiverte medarbeidere, som ikke får gjort arbeidet sitt på en ordentlig måte, sa han til NRK.– Må forholde seg til budsjettene
Statssekretær Robin Kåss i Helse- og omsorgsdepartementet slo tilbake og uttalte at Oslo universitetssykehus må forholde seg til budsjettene – på lik linje med alle andre sykehus i Norge.

Han sa blant annet at departementet måtte sette ned foten for å stoppe pengebruken.

– Den forrige ledelsen ved sykehuset hadde lagt opp et løp som innebar å bruke penger fra andre sykehus, og det kan ikke vi tillate. Stortinget vedtar fordelingen mellom sykehusene. Når det sykehuset i Norge med desidert størst budsjett legger opp til å tømme kassene i de andre sykehusene, kan ikke vi finne oss i det, uttalte han til NRK.


• Les saken i Dagens Medisin ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar