tirsdag 4. oktober 2011

Kongsberg sykehus skal ha fødetilbud


NRK ØSTAFJELLS Styret i Vestre Viken Helseforetak har torsdag ettermiddag bestemt at det skal være et fødetilbud ved Kongsberg Sykehus.

I går ble det kjent at fødeavdelingen ved sykehuset kan bli nedlagt, for å samle fødetilbudet i Drammen. Planen ble lagt fram på styremøtet til Vestre Viken torsdag.

Nå er det spørsmålet om det blir fødeavdeling eller en enklere fødestue i Kongsberg som blir sendt ut på høring.

Fungerende styreleder i Vestre Viken Kristin Ørmen Johnsen sier at de ønsker at høringen skal bygge på alternative fødetilbud og ikke på at fødetilbudet i sin helhet flyttes til Drammen.

– Det betyr at det skal utredes et fødetilbud på Kongsberg. Det er ikke et alternativ å ikke ha et fødetilbud på Kongsberg, sier hun til NRK.no.

Hvilke økonomiske konsekvenser dette kan gi skal vurderes.

Styret vil ta den endelige beslutningen om i desember i år.

Fødeavdelingen ble stengt

I januar 2010 startet det som skulle bli en lang rekke medieoppslag om fødeavdelingen på Kongsberg og forholdene der. Da døde et barn i mors liv, og fødeavdelingen ble stengt etter en rekke alvorlige hendelser. Det var Helsetilsynet som hadde anbefalt at fødeavdelingen skulle stenge.

Kravet om stenging kom som følge av flere hendelser de siste årene. Sykehuset ønsket ikke å utdype hva slags hendelser det var snakk om. Men fylkeslege i Buskerud fortalte NRK.no at det var hendelsen i januar 2010 som satte fortgang i prossessen.

– Det gjorde at jeg måtte be administrerende direktør om en rask respons om hva de ville gjøre. Resultatet har blitt stenging, sa han til NRK.no den gang.

Les saken på NRK Østafjells ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar