onsdag 26. oktober 2011

Fra Stortingets spørretime onsdag 26.10.2011: Høybråten, Hareide, Olsen mfl versus Stoltenberg

TV2-NYHETENE (politisk.no): Opposisjonen ber regjeringen ta en tenkepause i sykehusomstillingen

Men statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier nei til tenkepause i omstillingen i sykehusene ved sykehusene i Oslo.

I Stortingets spørretime onsdag, ba tidligere helseminister Dagfinn Høybråten (KrF) regjeringen om å ta en tenkepause og tilføre Oslosykehusene nødvendige omstillingsmidler.

Nylig trakk Siri Hatlen seg som direktør for Oslo Universitetssykehus, der de ansatte er demotiverte og ventelistene øker.

- Til tross for en rekke faresignaler kjøres denne prosessen videre på autopilot. Lojale byråkrater settes inn i lederposisjoner og tillitsvalgte forsøkes brakt til taushet. Vil statsministeren bidra til at man stopper opp og tenker seg om, spurte Høybråten.

Det vil ikke statsminister Jens Stoltenberg.

- Å stanse omstillingen er feil. Det vil føre til at det tar lengre tid før vi lykkes med å gi et bedre tilbud til befolkningen, svarte Jens Stoltenberg.

Han slo fast at regjeringen mener det er riktig å fortsette omstillingen som skal lage Nord-Europas største sykehus i Osloregionen.

- Det at det er strid rundt en omstilling betyr ikke at det er galt å gjennomføre den. Ofte er det slik at alle omstillinger preges av strid, mens det i ettertid viser seg at det var riktig, sier Stoltenberg.

• Se spørsmål og svar i videoen, les denne og beslektede sykehussaker på TV2s nettsider ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar