søndag 14. februar 2010

Namsos: Demonstrasjon for føden på morsdagen!


NRK TRØNDELAG Folk blir oppfordra til å bruke morsdagen til å protestere mot forslaget om å legge ned fødeavdelinga i Namsos.

– Er det ikke flott å kunne bruke morsdagen til noe så vettugt som det, spør ordfører i Fosnes, Bjørg Thingstad.

Tirsdag sendte hun ut oppfordringa om at folk i Namdalen bør møtes på morsdagen for å protestere mot at fødeavdelingen ved Sykehuset Namsos kan bli lagt ned.

Grunnleggende behov
– Vi må ha to fødeavdelinger i Nord-Trøndelag, og vi namdalingene engasjerer oss selvsagt veldig for Sykehuset Namsos, sier Thingstad.

Ordføreren mener det å kunne få hjelp i nærheten av hjemmet sitt er et grunnleggende behov.
– Det går ikke an å kompensere for geografi. Det er store avstander i Nord-Trøndelag. Fra Namskogan til Levanger er det 193 kilometer.

Derfor mener hun penger må komme i andre rekke i slike saker.
– VI har jo stor forståelse for at helseforetakene må se på økonomi og drift, og rasjonalisere der det er fornuftig. Men når det gjelder føde er det er andre ting enn ren økonomi som må ligge til grunn, sier Thingstad.

Nettaksjoner ikke nok
Ideen om å ha demonstrasjonen akkurat på morsdagen fikk hun forrige uke da engasjementet var stort på nettet.
– Det passer innmari godt. Den strategiske planen til Helse Midt-Norge skal bankes gjennom i juni, og dette er siste morsdag før det blir bestemt. Da var det bare å hive seg rundt og få i gang dette arrangementet.

– Men handler ikke morsdagen om kaffe og bløtkake på senga?
– Folk rekker det også, fordi vi skal ikke ha markeringa før klokka tre på ettermiddagen, sier ordfører Bjørg Thingstad.

– Her må vi opp av sofaen og ikke bare bruke internett og Facebook for å markere vårt syn. Vi må møte opp fysisk og gi et bilde på hvor sterkt vi mener dette.

• Les saken på NRK Trøndelags sider ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar