torsdag 18. februar 2010

– Nedleggelsen av Aker er løftebrudd fra regjeringen


TV2 NYHETENE Både opposisjonen og rødgrønne politikere tordner mot nedleggelsen av Aker sykehus i Groruddalen.

Styret ved Oslo universitetssykehus vedtok onsdag at ærverdige Aker sykehus skal legges ned, i hvert fall slik vi kjenner det i dag.

Vedtaket vekker sterke reaksjoner både blant rødgrønne politikere og i opposisjonen.
– Aker sykehus representerer en institusjon og en tradisjon, og er et trygt sykehustilbud for veldig mange mennesker i den delen av Oslo. Det er ikke rart at mange opplever det som en veldig rar beslutning og som en skuffelse. Det har jeg forståelse for, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (AP) til TV 2 Nyhetene.

– Brudd på Soria Moria
KrFs stortingsrepresentant Hans Olav Syversen mener nedleggelsen er et klart brudd på Soria Moria II-erklæringen som regjeringen la frem i fjor høst. Regjeringen lovte da at «ingen lokalsykehus skal legges ned».
– Jeg føler dette er et brudd på Soria Moria-erklæringen der det eksplisitt står at ingen lokalsykehus skal legges ned. Og dette er et lokalsykehus for store deler av Groruddalens befolkning, sier Syversen.

Marianne Marthinsen fra Oslo-benken er skuffet.
– Jeg mener dette rimer dårlig hvis vi ikke greier å opprettholde et helsetilbud på Aker. Nå er det klart at saken skal til behandling å Helse Sørøst, sier Marthinsen.
– Jeg er veldig skuffet over det Oslo universitetssykehus valgte å gjøre i går kveld.

• Les saken på www.tv2nyhetene.no ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar