onsdag 6. februar 2013

Reaksjoner på helseministerens tale

HER ER NOEN AV REAKSJONENE PÅ HELSEMINISTERENS TALE. KLIKK PÅ PUBLIKASJONENS NAVN FOR Å LESE SAKEN.

HAMAR ARBEIDERBLAD
Morten Lang Ree, Sykehuset Innlandet - Jonas Gahr Støres 10 grep går i riktig retning for å moderne sykehussektoren.


RANA BLAD
Leder i Norsk Sykepleierforbund, Eli Gunhild By, sier til NTB at det er positivt at Støre vil ta sterkere grep om sykehusene med sin tipunktsplan, men sier han må være forberedt på betydelig økte kostnader dersom sykehusenes åpningstid skal utvides.FRØY GUDBRANDSEN, KOMMENTATOR. BLOGGINNLEGG MED OVERSKRIFTEN "STØRES LISTE" 
Den relativt ferske helseministeren har vært på signingsferd på sykehusene landet rundt. Han har lyttet til hva både ansatte og pasienter vil ha. Gjett hva de skal få i valgåret 2013? Det de vil ha.
I en tale om sykehusene i forbindelse med de regionale helseforetakenes fellesmøte, kom helseminister  Jonas Gahr Støre med en liste på ti grep for bedre sykehus. En god del til legene, litt til sykepleierne – og skulle du ha sett – litt til oss pasienter også.

Trygve Hegnar på lederplass: 
"Åpenbart var det noe galt med helseministerens resept.
Det som overrasket oss mest, var Gahr Støres manglende vilje eller evne til å skille mellom det som er helsepolitikk og et overordnet ansvar, og rene driftsoppgaver ved sykehusene.
Gahr Støre vil både være vaktmester og helse-politiker. Det er mulig det er nødvendig i en valgkamp, men det virker merkelig."

BENT HØIE, HELSEPOLITISK TALSMANN FOR HØYRE, KOMMENTERTE MED INNLEGGET "TROEN PÅ DE STORE TING"
Helseminister Jonas Gahr Støre presenterte i går morges det som må oppfattes som Aps helsepolitikk for spesialisthelsetjenesten. Jeg var til stede og lyttet godt. Sist han hadde hatt anledning til dette var i Stortinget, da budsjettet for 2013 ble vedtatt.
Da lyttet jeg også, men den gangen brukte han anledningen til å konstruere et skremmebilde av Høyres nye ideer og bedre løsninger. Han klarte ikke å holde seg helt borte fra det denne gangen heller, men det kommer jeg tilbake til.

Legeforeningen er gjerne med på forsøksordninger med å la sykehusene holde åpent på kveldstid. Men president Hege Gjessing er noe betenkt.
– Det kommer til å kreve flere leger, dette her. Man kan ikke bare legge dette på samme antall leger, sier hun til NTB.
Hun er også opptatt av hvordan sykehusene skal få råd til å utvidet tilbudet på denne måten.
– Det sier han ikke noe om, sier hun, med henvisning til Støre.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar