søndag 11. august 2013

ARENDAL Vil ha egen sykehusledelseAGDERPOSTEN 24. JULI 2013De ansatte ved Sørlandet sykehus Arendal mener at dagens ledelse «sprer frykt i befolkningen», og krever at Helse Sør-Øst griper inn.

Bekymringsmeldingen fra de ansatte ved Sørlandet sykehus Arendal (SSA) er adressert administrerende direktør Peder Olsen ved Helse Sør-Øst. I brevet krever de SSA-ansatte at Helse Sør-Øst griper inn og gir sykehuset en stedlig ledelse og administrasjon – uavhengig av Kristiansand.

Det var NRK Sørlandet som først omtalte saken. Til kanalen forteller tillitsvalgt for legene i Arendal, Egil Hagen, om krisestemning lokal på sykhuset. Han beskriver situasjonen spesielt på kirurgisk avdeling som vanskelig:

– Man er frustrert og man føler at sykehuset nå er i oppløsning, sier Hagen.

Alle tillitsvalgte ved SSA har skrevet under på brevet, som retter sterk skyts mot dagens ledelse og følgene av sykehussammenslåingen for ti år siden.

Helse Sør-Øst-direktør Peder Olsen har imidlertid allerede svart at han ikke ønsker å ta tak i saken. Den er ikke hans mandat, mener han overfor NRK, og har videresendt bekymringsmeldingen videre til Sørlandet sykehus-styreleder Camilla Dunsæd:

– Poenget med å ha lokale styrer er jo nettopp at de skal ha den lokale kunnskapen som de som sitter på avstand ikke kan – eller skal, ha, sier Olsen.

Tillitsvalgt Egil Hagen uttrykker sin skuffelse over dette,

Direktør Jan Roger Olsen ved Sørlandet sykehus avviser på sin side kritikken mot dagens ledelse, og viser til Sørlandet som sykehus som et av de best drevne helseforetakene i landet.


• Les saken i Agderposten ved å klikke HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar