fredag 23. august 2013

NARVIK: - Ta med deg brevet, Jens! - Vi vil ha fortgang i planene!


NRK NORDLAND 23. AUGUST 2013  
Aksjonskomitéen for Narvik sykehus var på pletten da statsminister Jens Stoltenberg besøkte Narvik fredag. – Ta med deg kopien av dette brevet til helseministeren, sa Dagny Pettersen da hun fikk nærkontakt med statsministeren.

Allerede før sommerferien skrev aksjonskomitéen for Narvik sykehus et brev til helseminister Jonas Gahr Støre.
- Vi vil ha økt aktivitet ved sykehuset og fremskyndig av planene om nybygg, sier Dagny Pettersen til NRK.no. Dette skrev vi et brev om. Departementet har ikke svart oss enda, så da statsministeren selv kom til byen, syns jeg vi måtte gi han en kopi av brevet og purre på litt, fortsetter hun.

Personlig overlevering

– Jeg ga han det personlig i hånda, sier hun, og tilføyer at det inneholder viktig informasjon om tilstanden ved Narvik sykehus.
Dagny Pettersen understreker for NRK.no at Narvik bare har 58% dekning av den polikliniske behandlingen ved sykehuset. Hun mener det er ille at 42% av de som trenger det, blir sendt til poliklinisk behandling andre steder.
– Vi har så flinke leger i byen, vi ønsker større aktivitet på sykehuset, sier hun.
Noen av synspunktene i brevet til helseministeren er disse:
«Medisinsk poliklinikk har i dag den laveste behandlingsandel av egne pasienter i hele Helse Nord.
Operasjonsavdelingen er nedbemannet.
Kirurgisk seksjon har fire utdanningsstillinger for leger, men får bare ansette tre.
Intensivpasientene må ofte kjøres til Harstad eller flys til Tromsø. Dette gjør det mer strevsomt å være pasient og mindre interessant å være anestesilege i Narvik. »

Ønsker nytt sykehus raskere

Dessuten ønsker Pettersen fortgang i planene med å få realisert nybygget til sykehuset, de vil ikke vente helt til 2019.
– Var det hjelp å få hos statsministeren? 
– Nei, jeg syns han var litt vag, han sier det er opp til helseforetakene selv å jobbe fram disse planene, og Helse Nord antyder nytt sykehus tidligst 2019, sier den utålmodige aksjonisten.
Om svaret fra helseministeren kan love noe mer, gjenstår å se. Men aksjonskomitéen i Narvik har i det minste markert sitt syn. Med en sterk appell om fortgang i arbeidet.

• LES SAKEN OG SE FLERE BILDER PÅ NRK NORDLANDS SIDER VED Å KLIKKE HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar