tirsdag 9. september 2008

Blefjell sykehus: Har sagt opp 25 – trenger 30 mill


TELEN Hestekuren ved Blefjell sykehus fortsetter. 25 ansatte er sagt opp, innsparingstiltak med en årseffekt på 32 millioner er gjort. Nå trenger sykehuset minst 30 friske millioner i 2009-budsjettet.

–Denne situasjonen sliter på, men det er en fantastisk gjeng av ansatte som hele tiden er opptatt av å levere kvalitet. Det gjør de. Pasienter og pårørende er svært godt fornøyd. Nå må vi få gjennomslag for en ny inntektsmodell for Blefjell i 2009. Om vi ikke gjør det, må Helse Sør-Øst si hva vi skal legge ned og hva vi skal gjøre, sier direktør Ivar Dahl.

Underskudd i sju år
Blefjell sykehus har gått med underskudd helt siden helsereformen ble innført i 2002. Ingen annen bedrift hadde hatt muligheten til det, men med statlig eier dekker staten selv dette opp. Ivar Dahl er opptatt av å rydde opp, men da må eieren også være innstilt på å legge inntektsrammer for sykehuset som samsvar med det de faktisk bestiller av helsetjenester fra Blefjell sykehus.

– Vi hadde denne saken på agendaen lenge, dialogen var god, men resultatene har uteblitt. Nå forventer jeg at det kommer til uttrykk i føringene for 2009-budsjettet for Blefjell. Om ikke det skjer, må de Helse Sør-Øst selv ta ansvaret for endringer i pasienttilbudet ved de tre sykehusene, sier Ivar Dahl.

Sykehusdirektør Ivar Dahl skal 23. september legge fram sparepakker tilsvarende 22 millioner kroner for styret. – De blir konkrete til tross for at vi ikke kjenner 2009-budsjettet og om vi får en ny inntektsmodell, sier Dahl.

• Les mer i Telen ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar