tirsdag 2. september 2008

Kjempeunderskudd for Helse Sør-Øst

NRK Østafjells: Underskuddet kan bli på opptil 600 millioner kroner.

Ledelsen frykter et gigantunderskudd som kan bli å stort som opptil 600 millioner kroner i år.

Ved Blefjell Sykehus må det gjennomføres store nedskjæringer for å komme i balanse.

Men ledelsen i Helse Sør-Øst er nå redd for at sykehusene ikke greier å gjennomføre kuttene. I slutten av uken legges problemene frem for styret i Helse Sør-Øst.

Midt på sommeren viste regnskapstallene at Helse-Sør Øst allerede nå har et underskudd på nær 250 millioner kroner. Og det er altså de store Oslo-sykehusene, Rikshospitalet og Ullevål, som sammen med Sørlandet Sykehus, Blefjell Sykehus og Sykehuset Buskerud er de store syndebukkene.

Den viktigste forklaringen er at sykehusene ikke klarer å gjennomføre de nedskjæringene som må til for å komme i balanse, mener ledelsen i Helse Sør-Øst. Ivar Dahl er direktør ved Blefjell Sykehus. Han er lite fornøyd med å havne på verstinglisten til Helse Sør-Øst igjen.

- Dette er en situasjon som vi selvsagt ikke føler oss særlig bekvemme med. At vi kommer så dårlig ut økonomisk sett er en utfordring, som vi ønsker å komme ut av, sier han.

Mindre sykehus - verre stilt
Bente Mikkelsen, som er toppsjefen i Helse Sør-Øst, sier at det er ingen bønn. Sykehusene skal være i balanse ved årets slutt. Ved Sykehuset Buskerud har styret vedtatt å kutte i driften for hele 130 millioner kroner i år. Til nå har det ikke gått så galt, fordi sykehuset har solgt en rekke eiendommer, men ledelsen i Helse Sør-Øst er redd for at det kan gå langt verre i månedene framover.

Til nå i år viser driften ved Sykehuset Buskerud et underskudd på 21 millioner kroner.

• Les mer på NRK Østafjells ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar