onsdag 13. januar 2010

Danmark: Sosialdemokratene ut mot nedskjæringer ved sykehusene


RITZAU/EKSTRABLADET, DANMARK

S: Regeringen skal stoppe sygehusfyringer
Socialdemokraterne vil have sat en stopper for fyringerne i sygehusvæsnet. De kræver flere penge fra regeringen til hospitalerne


800 læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale står til at blive fyret fra hovedstadens hospitaler på Frederiksberg, i Hvidovre og Herlev. En besparelse som Socialdemokraternes sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen, kalder komplet uforståelig.
- Regeringen har finansieret alle løfterne om kræftbehandling med krav om, at personalet skulle løbe hurtigere. Enhver kan sige sig selv, at det er uholdbart, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Ikke penge nok
Hun mener ikke, at økonomien, der skal til for at opretholde den høje standard på sygehusene, er blevet leveret.
- På nogle områder er der blevet lovet mere, end der er blevet givet budgetter til. Og Regionerne kan jo ikke kræve flere skatter ind, når de mangler penge. Regeringen skal frem med lommeregneren nu, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Længere ventelister
Hvis ikke de hundredvis af fyringer stoppes, vil det kun vil gøre ventelisterne længere og servicen ringere, påpeger sundhedsordføreren.
- Vi vil have standset alle fyringer, og det er ene og alene regeringens og sundhedsministerens ansvar, at regionerne nu er havnet i en situation, som er helt uoverskuelig både for de syge og for de ansatte, understreger Sophie Hæstorp Andersen.

Fagforbundet Fag og Arbejde (FOA) er også kritisk over for fyringerne hospitalerne. Forbundet har derfor inkaldt dets tillidsrepræsentanter på hospitalerne i Region Storkøbenhavn til stormøde.
- Vi er nødt til at mødes og diskutere, hvordan vi skal forholde os til fyringerne. Det her rammer ansatte, som har gjort deres arbejde til gavn for patienterne. Det vil gøre vores allesammens sygehusvæsen dårligere, siger Dennis Kristensen, som er formand for FOA.

FOA: Ufornuftige fyringer
Formanden mener, fyringerne er ufornuftige.
- Der er jo ikke tale om, at der bliver mindre arbejde. Der er tværtimod masser at tage sig til på de danske hospitaler. Derfor virker det meningsløst, at man nu fyrer dybt kvalificeret arbejdskraft, siger Dennis Kristensen.

For mindre end to måneder siden var der valg til Regionsrådet. Derfor undrer det Dennis Kristensen, at fyringerne kommer nu.
- Det er tankevækkende, at man har store fyringsrunder mindre end to måneder efter et regionsvalg. Der havde nok været lidt større interesse for det valg, hvis man dengang havde kendt til de kommende fyringer, understreger Dennis Kristensen.

• Les saken i Ekstrabladet ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar