tirsdag 19. januar 2010

Oslo-politiker - og styremedlem i Helse Sør-Øst RHF - sier kampen for Aker er fånyttes


NRK ØSTLANDSSENDINGEN Aker blir lagt ned som lokalsykehus for Groruddalen. Oslo-politikerne gir opp kampen om å få groruddalspasientene tilbake fra Ahus.

De vil i stedet jobbe for flest mulig andre helsetjenester på Aker.

En omkamp om opptaksområdene er fånyttes, sier SVs gruppeleder i bystyret, Knut Even Lindsjørn.
– Det er nok skapt en forventning om at Stortinget ville endre premissen om opptaksområder og forholdet mellom Aker og Ahus. Men signalene vi får fra Stortinget nå er krystallklare. Det er ikke et parti som vil endre opptaksområdene, derfor kan det virker som om ballen er lagt død.

Dersom den ballen er lagt død hva handler da saken i realiteten om?
– Jeg tror det er viktig at Oslo kommune bruker muligheten til å legge premissene for fremtidens Aker. Nå har vi mulighet til å sette fokus på hva vi skal fylle Aker med av innhold i fremtiden, sier Lindsjørn.

Andre helstetjenester
Rus og psykiatri, storbylegevakt og tilbud innenfor den store samhandlingsreformen mellom stat og kommune er tjenester Knut Even Lindsjørn ser for seg på Aker i framtida.
Dette er helt i tråd med signalene fra styreleder Steinar Marthinsen i Oslo Universitetssykehus på Aker-høringen tirsdag.

Kommentar fra koordinator i Folkebevegelsen:

Det er vel ikke overraskende at uttalelsene fra Knut Even Lindsjørn, som er styremedlem i Helse Sør-Øst RHF, er i tråd med signalene fra styreleder Marthinsen i Oslo Universitetssykehus?

Det som er mer overraskende er at Østlandssendingen lager en sak på dette der de lar Lindsjørn snakke som om han er bare Oslo-politiker - uten å nevne at han faktisk sitter i styret for det regionale helseforetaket og gjennom det har all interesse av å skape resignasjon i saken!• Les hele saken på NRK Østlandssendingens sider ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar