søndag 21. mars 2010

Vil utsette Aker-stenging med tre måneder


TV2 NYHETENE Ledelsen ved Oslo universitetssykehus frykter lange ventelister og større underskudd, og vil utsette nedleggelsen av Aker sykehus.

Som TV 2 har fortalt sliter deler av sykehuset Ahus i Akershus med korridorpasienter.
Fra nyttår får Ahus etter planen ansvaret for 160.000 flere innbyggere når sykehuset Aker i Oslo legges ned.

Utsette med tre måneder
Nå har ledelsen ved Oslo universitets- sykehus fått kalde føtter. I et notat til styret varsler direktør Siri Hatlen at det kan bli nødvendig å utsette stengningen av Aker med tre måneder.
I en e-post til TV 2 sier hun at «vi behøver litt mer tid for å sikre medarbeidernes rettigheter i forbindelse med prosessen».
– Hvis det skulle være slik at pasientene lider eller det blir lengre ventelister, vil vi helt klart vurdere framdriften, sier styreleder Steinar Marthinsen til TV 2 Nyhetene.

– Hyggelig å høre
Velkommen etter, svarer de ansatte
– Jeg synes det er hyggelig å høre at man tar hensyn til organisasjonenes bekymring over dette i lengre tid. I tillegg er det klart at det også dreier seg om å synliggjøre at dette er vanskelig økonomisk, sier Aasmund Bredeli som er foretakstillitsvalgt blant overlegene

– For mange pasienter
Tre måneders utsettelse er ikke nok mener leder Jan Bøhler for Oslo Arbeiderparti.
– Alle politikerne fra Oslo, både i bystyret og her på Stortinget, mener de bør utsette overføringen av pasienter med mer enn bare tre måneder. Det er alt for mye for Ahus å få 160.000 pasienter, enten det er fra januar 2011 eller tre måneder senere, sier Bøhler.

Styret ved Oslo universitetssykehus møtes til uka for å ta stilling til forslaget.

• Les saken på TV2s sider ved å klikke her eller på overskriften

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar