torsdag 22. november 2007

Fylkesrådet i Nordland krever et fullverdig fødetilbud på lokalsykehusene

Fylkesrådet i Nordland krever et fullverdig fødetilbud på lokalsykehusene, og vender tommelen ned for fødestuer og sommerstengte fødeavdelinger.

Alle basisfunksjoner skal være tilgjengelig på fødeavdelingene – også full akuttberedskap i indremedisin og kirurgi, skriver fylkesrådet i en pressemelding.

Fylkesrådets utspill kommer som en reaksjon på helse- og omsorgsminister Sylvia Brustads antydninger om at fødeavdelinger og fødestuer kan bli kuttet. Helgelandssykehusets fødeavdelinger i Mo i Rana og Sandnessjøen, samt fødestua i Brønnøysund er blant de i alt 21 fødeavdelinger og -stuer som står på statsrådens "skal vurdere-liste".

Nordland har sju lokalsykehus og en geografi som gjør at sykehusstrukturen må være desentralisert. Det fylkesrådet mener er utfordringen, er å sikre tilstrekkelig kvalitet og kapasitet i tilbudet.

Fylkesrådet mener tjenestene lokalsykehusene tilbyr, deriblant fødselsomsorg, er viktige for tryggheten i hverdagen. De viser til at det i Nordland er stor oppmerksomhet rundt dette, og peker på mobiliseringen flere lokalsamfunn har gjort i forbindelse med omorganiseringer og endringer av fødetilbud.

• Klikk på overskriften og les hele saken på Helserevyen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar