søndag 18. november 2007

Helse Nord-vedtak i grevens tid: akutthjelp i Mosjøen

Akeulykken ved Kulstad skole i Mosjøen kunne fått et helt annet og fatalt utfall dersom den hadde skjedd for ett år siden.
– Det er dette sykehuset har bedt om å få gjøre. Det er utrolig at en ulykke som dette skjer dagen etter vi har fått klarsignal fra Helse Nord om at vi kan utføre denne typen operasjoner, sier Birkeland.

Helgeland Arbeiderblad skrev fredag at Helse Nord har gitt klarsignal til at sykehuset i Mosjøen umiddelbart kan gjennomføre tiltak som skal bedre mottak av akuttpasienter med behov for stabilisering. Og et slikt behov hadde altså ni år gamle Mats Røli da han kom på sykehuset med indre blødninger fredag ettermiddag.
– En situasjon som denne kunne fått et helt annet og fatalt utfall dersom det hadde skjedd mens vi ikke hadde kirurg i aktiv vakt, sier Birkeland. Han betegner niåringens skade som alvorlig og livstruende.
I tillegg til personene som var på vakt ble det kalt ut en ekstra kirurg og en operasjonssykepleier for å komplettere teamet som opererte og stabiliserte Mats før han ble sendt videre til Tromsø.

• Klikk på overskriften og les hele saken i Helgeland Arbeiderblad på nett

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar