lørdag 1. desember 2007

Aksepterer ikke kutt for Kongsberg sykehus

Konserndirektør Jan Erik Korssjøen i Kongsberggruppen går hardt ut mot sykehuskuttene på Kongsberg.
– Vi satser hundrevis av millioner på å utvikle oss i lokalsamfunnet. Så opplever vi dette, sier Jan Erik Korssjøen til Laagendalsposten.

Blefjell Sykehus skal spare 50 millioner kroner, og styret foreslår derfor blant annet å legge ned fødeavdelingene på Kongsberg og Rjukan. Akuttfunksjonene ved sykehuset er også en del av det kompliserte regnestykket styret må ta stilling til, og det har sågar vært antydet nedleggelse av et av sykehusene.

– Jeg vil si at det er utrolig belastende at offentlige instanser når faktisk vurderer nedleggelse av sykehuset. Det skjer i en periode med stort potensial for utvikling av Kongsberg, sier Korssjøen til Laagendalsposten. – Bedriftene bygger opp, staten bygger ned. Hvordan kan det være slik, sier en irritert Korssjøen til avisen.

Både Kongsberg kommune og Kongsberg sykehus venneforening kjemper nå for å beholde fødeavdelingen i byen. Venneforeningen varsler aksjoner dersom fødeavdelingene på Rjukan og Kongsberg blir lagt ned. Leder Jan Wiggo Hansvoll, beskriver forslaget som en skandale for kongsbergsamfunnet.

• Les hele saken på NRK Østafjells sider ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar