mandag 3. desember 2007

2000 i fakkeltog på Notodden

Rundt 2000 mennesker møtte opp i fakkeltog til støtte for lokalsykehuset på Notodden mandag kveld.

På Torvet var det appeller til støtte for sykehuset. Først ut var Asgeir Drugli, som åpnet med å rette en stor takk til alle som støtter opp om lokalsykehuset. Drugli stilte tre krav til helseministeren og sykehusstyret:
- Blefjell sykehus må få status som pilotforetak for en ny finansieringsmodell.
- Driftsnivået må videreføres i 2008 ved alle de tre sykehusene.
- Sykehuset må fortsatt sikre et nært helsetilbud.

Neste appellant var Gunnar Landvik i interimsstyret for sykehuset. Han trakket også for det enorme engasjementet.
– Det gjør oss sterke og da blir vi lagt merke til. Lokalsykehuset gir folk trygghetsfølelse. Det har jeg selv fått erfare. Da jeg ble syk sto det om minutter. Et lokalsykehus med et godt innhold er livsviktig. Man kan ikke gamle med folks helse i et så rikt land som Norge. Det er forkastelig. Vi akseptere ikke et spill med folks liv. Vi vil kjempe for at lovnadene i Soria Mori erklæringen om at lokalsykehusene skal bestå, følges opp, sa Landvik.

LO-leder i Tinn og medlem av aksjonskomiteen, Birger Hovden, holdt også appell til støtte for lokalsykehusene. Ordfører Lise Wiik avsluttet seansen på Torvet. Hun la vekt på at målet med aksjonen er å ha robuste lokale sykehus som har forutsigbare økonomiske rammer.

• Les hele saken på Telen på nett ved å klikke på overskriften her

Som det går frem av tidligere innlegg på denne bloggen, er det en felles kamp for alle de tre sykehusene i Helse Blefjell der aksjonister og politikere i regionen er solidariske og samarbeider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar