mandag 3. desember 2007

FrP-Hagens debatt om sykehuskrisen på NRK2 onsdag

Helseministere og professorer må til pers når Carl I. Hagen får være programleder for en kveld. Onsdag i neste uke skal han være programleder for «Carl i kveld» på NRK. Temaet for debatten blir «sykehuskrisen.»

Helseminister Sylvia Brustads (Ap) deltakelse er bekreftet. Ifølge Hagen vil også administrerende direktør i Aleris Helse, Grethe Aasved, Cato Zahl Pedersen fra CatoSenteret, professor i helseledelse Jan Grund og forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund Lisbeth Normann stille opp. - Det er ikke hundre prosent bekreftet, men Dagfinn Høybråten (Krf), vår forrige helseminister, er også invitert, sier Hagen.

Temaet sykehuskrisen ble valgt i samarbeid med NRK.
- Jeg synes det er et viktig tema. Mange er opptatt av det. Landet går med 300 milliarder i overskudd, hvorfor har vi da voksende ventelister, 20 000 flere i sykehuskø enn for et år siden, sykehus som går med underskudd og som unnlater å kjøpe nytt moderne utstyr fordi de mangler penger?, sier Hagen.

- Det blir en debatt om hvorfor det er sykehuskrise i verdens rikeste land, sier vaktsjef i Redaksjon EN, Kenneth Simensen, til ABC Nyheter.

Magasin-redaksjonen i nyhetsdivisjonen til NRK skal produsere programmet, som sendes direkte på NRK2 onsdag 5. desember.

• Klikk på overskriften her for å komme rett til saken på abcnyheters nettside.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar