mandag 3. desember 2007

Telemark: Livredd for pasientenes helse

Arbeidssituasjonen ved Sykehuset Telemark er så uholdbar at sykepleierne vurdere å slutte. På ortopedisk avdeling er det så underbemannet ar sykepleierene ikke rekker å gi pasientene godt nok stell.

I forrige uke fortalte NRK om historiene til Svein Pettersen, som hadde symptomer på blodpropp, og som måtte vente i fire timer på akuttmottaket på sykehuset.

Sykepleier Reidun Helene Aasen sier at hun vurderer å slutte på sykehuset på grunn av den uholdbare situasjonen. - Vi har veldig dårlig tid. Vi får gjort kun det nødvendigste. Vi får tatt et bitte lite stell, de kommer ikke opp når de skal, og vi har latt endel ligge med kateter gjennom hele helgen, sier hun.

Aasen sier hun synes hele situasjonen er forferdelig. - Det er uverdig. Jeg synes det er helt fryktelig at vi må la pasienter bare ligge. Det hører ikke hjemme noen steder.

- Hvordan har det blitt slik? - Vi har listepasienter, og så har vi pasienter som trenger øyeblikkelig hjelp hele tiden. Bemanningen har ikke blitt noe større av den grunn.

• Les hele saken på NRK Østafjells på nett ved å klikke på overskriften her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar