fredag 14. mars 2008

Høyre vil legge ned de regionale helseforetakene: Skinndemokrati som ikke fungerer

Styrene i de lokale helseforetakene er blitt nikkedukker for statsråden, mener stortingsrepresentant Bent Høie (H).

Alle de fire styrelederne i de lokale helseforetakene på Vestlandet besittes nå av politikere med tilknytning til Arbeiderpartiet. Det er ingen tilfeldighet, mener Høie. - De politikerne som nå går inn i styrene skal i realiteten ikke avgjøre politiske spørsmål, men kun være nikkedukker for de regionale helseforetakene og statsråden. Dermed blir dette en form for skinndemokrati som ikke fungerer, sier Høie.

SPARKET
I løpet av de siste par årene har en rekke styremedlemmer og ledere i helseforetakene fått sparken eller blitt byttet ut. Bare i Helse Stavanger har nær 30 personer totalt sittet i styret siden ordningen med lokale helseforetak ble innført i 2002.

- Denne regjeringen er opptatt av å bytte ut styret med lojale partimedlemmer, sier Høie.

(…)

URO
- Hensikten med helsereformen var å sørge for at ansvaret for helsepolitikken ble plassert hos helsestatsråden og Stortinget. Den målsetningen er nå blitt undergravd gjennom lang tid. Det finnes bare en løsning på dette problemet og det er å legge ned de regionale hekseforetakene. Disse er blitt et fordyrende mellomledd som bare skaper spillsituasjoner og uro i forhold til hvem som har ansvar for helsetjenesten, sier Høie.

• Les hele saken på NRK Rogalands nettsider ved å klikke på overskriften her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar